Τα 4 Grand Slam Tennis

Τα τουρνουά Grand Slam, που ονομάζονται επίσης majors, είναι τα τέσσερα πιο σημαντικά ετήσια γεγονότα του τένις. Προσφέρουν τούς περισότερους πόντους,και το μεγαλύτεροχρηματικό έπαθλο, την μεγάλη προσοχή των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης, για τους άνδρες έχουνμεγαλύτερη διάρκεια 3 νικητήρια set . Τά Grand slam ξεκινάνεαπό το αυστραλιανό australian openστα μέσα Ιανουαρίου, το γαλλικό roland garros το Μάιο και τον Ιούνιο, το Wimbledon τον Ιούλιο και το US Open τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Κάθε τουρνουά παίζεται σε περίοδο δύο εβδομάδων. Τα τουρνουά της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών παίζονται σε σκληρά γήπεδα, τό γαλλικό σε πηλό, και το Γουίμπλετον στο χορτάρι. Το Wimbledon είναι το παλαιότερο, που ιδρύθηκε το 1877, ακολουθούμενο από τις ΗΠΑ το 1881, τους Γάλλους το 1891 και τον Αυστραλιανό το 1905. Ωστόσο, από τά τέσσερα, μόνο το Wimbledon ήταν σημαντικό πριν από το 1924-25, όταν και τά τέσσερα έγιναν Grand Slam τουρνουά. Η παράκαμψη των τουρνουά Grand Slam -ιδίως του Australian Open λόγω της απομακρυσμένης απόστασης, των ημερομηνιών (γύρω στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά) και του χαμηλού χρηματικού βραβείου - δεν ήταν ασυνήθιστη πριν από το 1982, που ήταν η αρχή του κανόνα μέτρησης τίτλων Grand Slam.               

                                                                                                                                       Wimbledon


                                                                                                                                        U.S. OPEN

Τα τουρνουά Grand Slam δεν διοργανωνώνται από την(ATP) ή την(WTA), η οποίες ιδρύθηκαν επίσημα το 1972 και το 1973 αντίστοιχα, αν και ή ATP και WTA απονέμουν βαθμούς κατάταξης με βάση την απόδοση ενός παίκτη σέ major.


Ο όρος Grand Slam,αναφέρεται στην επίτευξη της απόκτησης όλων των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος μέσα σε μία από τις πέντε εκδηλώσεις: ανδρών και γυναικών singles? ανδρικά, γυναικεία και μικτά διπλά.

                                                                                                                                       Roland Garros

                                                                                                                      

                                                                                                                                  Australian Open


Κερδίζοντας τις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις σε διαδοχικά τουρνουά, αλλά όχι το ίδιο έτος είναι γνωστό ως Grand Slam εκτός του ημερολογιακού έτους, ενώ κερδίζοντας και τις τέσσερασε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια μιας καριέρας, είναι γνωστό ως Καριέρα Grand Slam. Κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στουςΟλυμπιακούς Αγώνες εκτός από τις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις σε ένα ημερολογιακό έτος, είναι γνωστό ως "Golden Grand Slam" ή πιο συχνά το "Golden Slam". Επίσης, η νίκη του Τελικού Πρωταθλήματος (γνωστού ως Finals ATP για μονά ανδρών και διπλά, και WTA Finals για τις δύο κατηγορίες των γυναικών) την ίδια περίοδο είναι γνωστή ως "Super Slam". Μαζί, και τά τέσσερα Majors και στους τρεις κλάδους (singles, doubles και mixed doubles) ονομάζονται "boxed set" τίτλων Grand Slam. Κανένας άνδρας ή γυναίκα παίκτης δεν έχει κερδίσει όλα τα δώδεκα γεγονότα σε ένα ημερολογιακό έτος.